Aluminium Tender; Duurzaamheid in Optima Forma

VanVossen Tender 595

Datum 18 juli 2017 VanVossenTenders

VanVossen Tender 600

Datum 26 mei 2016 VanVossenTenders

VanVossen Tender 670

Datum 18 juli 2017 VanVossenTenders

VanVossen Tender 700

Datum 26 mei 2016 VanVossenTenders

VanVossen Tender 777

Datum VanVossenTenders

VanVossen Tender 888

Datum VanVossenTenders

VanVossen Tender 1000 Cabin

Datum VanVossenTenders

VanVossen 1200 Cabin Tender

Datum 2 november 2017 VanVossenTenders

Aluminium tender – wilt u ook genieten van ontspannen vaargenot, luxe en stijl? Van Vossen Tenders bouwt prachtige sloepen van aluminium die tevens onderhoudsarm, snel en duurzaam zijn. De laatste jaren wordt de aluminium tender of tender sloep steeds populairder. Wij begrijpen wel waarom: het is namelijk een goede investering!

Hoe krijgt u anders een combinatie van een snelle, sportieve open boot die ook nog eens lang mee gaat? Daar kunnen wij u alles over vertellen. Wilt u liever direct met een medewerker spreken? Vul uw contactgegevens in onderaan de pagina en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Van Vossen Tenders combineert het vaargenot van een klassieke open aluminium boot met heerlijk sportief vaargedrag dat je alleen maar vindt met een aluminium tender. Snel varen in stijl: dat is het mooie van een tender sloep!

Wat is een Tender, Tender sloep of Tender boot?

Wat is een tender? Dat is een vraag die wij vaak moeten beantwoorden. Een tender, ook wel tender sloep of tender boot genoemd, zijn allemaal benamingen voor dezelfde soort boot. Vroeger werd deze boot gebruikt om passagiers of goederen naar een groter schip te vervoeren dat bijvoorbeeld bij een ankerplaats lag. Tender sloepen worden tegenwoordig nog steeds gebruikt voor personenvervoer, visserij en pleziervaart maar meestal in de vorm van reddingsboten. De sportieve tender maakt ook zijn intrede, met meer power en wendbaarheid is dit inmiddels ook een plezierboot geworden.

Tender Sloep van Aluminium – Voordelen

Welke voordelen heeft een aluminium tender? Een tender sloep is snel, wendbaar en onderhoudsarm. Dit heeft met name te maken met het materiaal. Aluminium heeft een zeer lage soortelijke massa, waardoor hoge snelheden gemakkelijk gehaald kunnen worden. Ook hoeft er niet veel gewicht voortgeduwd te worden door de motor. Daarnaast is het een zeer sterk materiaal dat een goede weerstand heeft tegen corrosie. Uw boot roest dus niet! Lees meer over de voordelen van een aluminium tender of kies voor een aluminium sloep.

Duurzaam

Aluminium tenders zijn zeer duurzaam. Dit komt met name door het materiaal, aluminium is namelijk 100% recyclebaar en geeft geen giftige stoffen af. Zo denk u ook aan het milieu wanneer u een tender sloep koopt! Ook verbruikt u veel minder benzine omdat aluminium een laag gewicht heeft en de boot dus gemakkelijk voortgestuwd kan worden. Door het verminderde verbruik van de motor bespaart u op benzine en houdt u rekening met het milieu. Daarnaast heeft een aluminium boot een hoge restwaarde die natuurlijk ook bijdraagt aan de duurzaamheid.

Onderhoudsarm

Onderhoud? Daar hebt u bijna geen omkijken naar met onze aluminium tendersloepen. Aluminium roest namelijk niet, buigt niet snel en is zeer laag in onderhoud. De levensduur van dit metaal is hoog, zelfs zonder beschermende laag of antifouling. U hoeft de boot niet uit het water te halen tijdens de winter en hebt dus geen kosten voor het uit het water halen. Dit alles maakt een aluminium tender onderhoudsarm!

Snel varen

Snelheid staat de tender op het lijf geschreven. Dit heeft een aantal redenen: ten eerste maakt het gestroomlijnde onderwaterschip dat de aluminium tender sneller door het water klieft dan bijvoorbeeld een platbodem. Daarnaast is het gewicht van aluminium vele malen lager dat bijvoorbeeld hout, staal of polyester. Dit maakt dat de boot sneller kan accelereren en wendbaarder is. Deze aluminium tendersloepen hebben verrassende prestaties! Met de looks van een klassieke open sloep, is de Tendersloep een ware wolf in schaapskleren. Nog sneller varen? Kijk dan eens bij onze Sport tenders.

Aluminium Tender Kopen

Wilt u ook een tender kopen? Dat kan natuurlijk heel gemakkelijk bij de aluminium botenbouwers uit Steenwijk. Wanneer u interesse heeft in het kopen van een aluminium tendersloep, vraagt u een offerte aan via onze website. Navigeer naar de boot waar u meer informatie over wilt en vul het formulier in. U vindt het contactformulier ook op de bijbehorende pagina. Een tender geeft jarenlang voordelig vaarplezier voor u alleen, met zijn tweeën of een hele groep. Een aluminium tender kan namelijk tot 10 personen vervoeren en dan heeft u ook nog bergruimte over! Waar wacht u nog op? Een tender kopen doet u vandaag nog bij Van Vossen Tenders!

Naam

E-mailadres

Uw vraag of verzoek