Aluminium Tender en Tendersloep

Met een aluminium tender of één van onze tendersloepen geniet u ontspannen vaargenot, luxe en stijl. Van Vossen Tenders bouwt verschillende soorten van deze prachtige tender boot. Deze tenders en tender sloep zijn gemaakt van aluminium, waardoor deze boten onderhoudsarm, snel en duurzaam zijn. De laatste jaren wordt de aluminium tender of tender sloep steeds populairder. Wij begrijpen wel waarom: het is namelijk een goede investering!

Hoe krijgt u anders een combinatie van een snelle, sportieve open boot die ook nog eens lang mee gaat? Daar kunnen wij u alles over vertellen. Wilt u liever direct met een medewerker spreken? Vul uw contactgegevens in onderaan de pagina en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Van Vossen Tenders combineert het vaargenot van een klassieke open aluminium boot met heerlijk sportief vaargedrag dat je alleen maar vindt met een aluminium tender. Snel varen in stijl: dat is het mooie van een tender of een snelle sloeptender!

Lees verder
VanVossen Tender 595

VanVossen Tender 595

Lengte 5.95 | Breedte 2.15 | 8 Personen

Bekijk
VanVossen Tender 600

VanVossen Tender 600

Lengte 6.00 | Breedte 2.18 | 8 Personen

Bekijk
VanVossen Tender 650

VanVossen Tender 650

Lengte 6.50 | Breedte 2.30 | 8 Personen

Bekijk
VanVossen Tender 700

VanVossen Tender 700

Lengte 7 | Breedte 2.45 | 10 Personen

Bekijk
VanVossen Tender 777

VanVossen Tender 777

Lengte 7.77 | Breedte 2.55 | C-8 Personen

Bekijk
VanVossen Tender 888

VanVossen Tender 888

Lengte 8.88 | Breedte 2.75 | C-8 Personen

Bekijk
VanVossenTender 888 CT

VanVossenTender 888 CT

Lengte 8.88 | Breedte 2.55 | C-8 Personen

Bekijk

Wat is een tender boot, tendersloep of tender boot?

Wat is een tender boot? Dat is een vraag die wij vaak moeten beantwoorden. Een tender, ook wel tendersloep of tender boot genoemd, zijn allemaal benamingen voor dezelfde soort boot.

Vroeger werd deze boot gebruikt om passagiers of goederen naar een groter schip te vervoeren dat bijvoorbeeld bij een ankerplaats lag. Tender sloepen worden tegenwoordig nog steeds gebruikt voor personenvervoer, visserij en pleziervaart maar meestal in de vorm van reddingsboten. De sportieve tender maakt ook zijn intrede, met meer power en wendbaarheid is dit inmiddels ook een plezierboot geworden.

De voordelen van tendersloepen van aluminium

Welke voordelen heeft een aluminium tender of een tender sloep? Hier de voordelen op een rij:

  • Snel
  • Wendbaar
  • Onderhoudsarm

Dit heeft met name te maken met het materiaal. Aluminium heeft een zeer lage soortelijke massa, waardoor hoge snelheden gemakkelijk gehaald kunnen worden. Ook hoeft er niet veel gewicht voortgeduwd te worden door de motor. Daarnaast is het een zeer sterk materiaal dat een goede weerstand heeft tegen corrosie. Uw boot roest dus niet! Lees snel verder over de voordelen van deze krachtige, snelle boot!

Duurzaam

Aluminium tenders zijn zeer duurzaam. Dit komt met name door het materiaal, aluminium is namelijk 100% recyclebaar en geeft geen giftige stoffen af. Zo denkt u ook aan het milieu wanneer u een tender sloep koopt!

Ook verbruikt u veel minder benzine omdat aluminium een laag gewicht heeft en de boot dus gemakkelijk voortgestuwd kan worden. Door het verminderde verbruik van de motor bespaart u op benzine en houdt u rekening met het milieu. Daarnaast heeft een aluminium boot een hoge restwaarde die natuurlijk ook bijdraagt aan de duurzaamheid.

Onderhoudsarm

Onderhoud? Daar hebt u bijna geen omkijken naar met onze aluminium tendersloepen. Aluminium roest namelijk niet, buigt niet snel en is zeer laag in onderhoud. De levensduur van dit metaal is hoog, zelfs zonder beschermende laag of antifouling.

U hoeft de boot niet uit het water te halen tijdens de winter en hebt dus geen kosten voor het uit het water halen. Dit alles maakt een aluminium tender onderhoudsarm!

Snelvarende tender

Snelheid staat de tender op het lijf geschreven. Dit heeft een aantal redenen: ten eerste maakt het gestroomlijnde onderwaterschip dat de aluminium tender sneller door het water klieft dan bijvoorbeeld een platbodem. Daarnaast is het gewicht van aluminium vele malen lager dan bijvoorbeeld hout, staal of polyester. Dit maakt dat de boot sneller kan accelereren en wendbaarder is.

Deze aluminium tendersloepen hebben verrassende prestaties! Met de looks van een klassieke open sloep, is de tender sloep een ware wolf in schaapskleren. Nog sneller varen? Kijk dan eens bij onze sport tenders.

Extra opties van de tender boot

Bij Van Vossen Tenders is het mogelijk om extra’s toe te voegen, waardoor de snelle boten al gauw snelle, luxe tenders worden. De tender sloepen vanaf 8 meter, de VanVossen Tender 888, 1000 Cabin en de 1200 Cabin Tender kunnen bijvoorbeeld uitgerust worden met een slaapplaats voor wanneer u een weekendje weg gaat met de boot.

De prijzen van de boten zijn weergegeven in de prijslijsten, waarin ook direct duidelijk wordt welke accessoires nog meer toegevoegd kunnen worden aan deze snelvarende boten.

Naast de tender kunt u ook bij ons terecht voor een aluminium sloep. Deze boot is perfect om mee door de grachten te varen.

Aluminium tender of tender sloep kopen

Wilt u ook een tender kopen? Dat kan natuurlijk heel gemakkelijk bij de aluminium botenbouwers uit Steenwijk. Wanneer u interesse heeft in het kopen van een aluminium tendersloep, vraagt u een offerte aan via onze website. Navigeer naar de boot waar u meer informatie over wilt en vul het formulier in. U vindt het contactformulier ook op de bijbehorende pagina.

Een tender geeft jarenlang voordelig vaarplezier voor u alleen, met zijn tweeën of een hele groep. Een aluminium tender kan namelijk tot 10 personen vervoeren en dan heeft u ook nog bergruimte over! Waar wacht u nog op? Een tender of een tendersloep kopen doet u vandaag nog bij Van Vossen Tenders!