Elektroboot is duurzaam en goed voor uw portemonnee

Rondvaartsloep 1000 op diesel of elektrisch

Datum 3 juni 2016 VanVossenTenders

Elektrisch varen met een elektroboot is uiteraard bijzonder duurzaam. Voortstuwing door een motor op elektriciteit betekent minder belasting voor de leefomgeving van mensen, dieren en planten. En combineert u het opladen van uw elektrische boot met bijvoorbeeld zonne-energie, dan is de duurzaamheid van uw varen helemaal maximaal.

Bespaar veel met uw elektroboot

Met een elektrisch aangedreven boot bespaart u veel. Zo vaart u met minder CO2 uitstoot, minder emissie van fijnstof in de lucht en dus minimale milieubelasting. U bespaart daarbij ook nog eens flink op kosten. Want tanken aan het stopcontact is aanzienlijk goedkoper dan tanken bij het benzinestation.

Waarom een elektrische boot kopen?

Waarom koopt u een elektrische sloep, tender of rondvaartboot? Vooral omdat het genieten is. Daarnaast biedt uw elektroboot nog vele extra voordelen:

  • U geniet van de rust van de natuur, zonder de geur van dieseldampen of benzine in uw neus.
  • Uw elektrische boot is zeer betrouwbaar dankzij het uitermate geringe aantal bewegende delen.
  • De elektromotor behoeft nauwelijks onderhoud.
  • U hoeft niet altijd uw oliepeil in de gaten te houden.
  • De elektromotor van uw elektroboot heeft een zeer lange levensduur.

Elektrisch varen met fluistermotor

Gaat u graag varen in rustige gebieden om te genieten van de vrije natuur. Dan heeft een elektrische boot nog een belangrijk voordeel. Want de elektromotor is een fluistermotor. Zo verstoort u het leven van de dieren niet en kunt u heel dichtbij komen zonder dat zij u horen aankomen.

Wilt u meer weten over elektrisch varen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op, wij beantwoorden graag al uw vragen, geven u informatie of ontvangen u op afspraak op onze werf.