Direct naar de inhoud.

VanVossen 800 Sport Runabout genomineerd voor “HISWA Boot van het Jaar” 2018

De vakjury heeft na uitvoerig beraad de genomineerden voor de “HISWA Boot van het Jaar”- verkiezing vastgesteld. Uit een lange lijst van nieuwe pleziervaartuigen heeft de jury per categorie drie boten genomineerd. In de categorie zeilboten dingen de Aira 22, Domani S30 en Saffier Se37 mee naar de prijs. Bij de motorboten zijn de Hermes Speedster, Keizer 42 en VanVossen 800 SP Runabout in de race. De winnaars zullen bekend gemaakt worden tijdens de 35ste editie van de HISWA te water, die dit jaar voor het eerst in de Bataviahaven te Lelystad zal plaatsvinden van 5 tot en met 9 september.

 

De “HISWA Boot van het Jaar”-verkiezing is een door de HISWA vereniging, HISWA Amsterdam Boat Show en de HISWA te water in het leven geroepen ereprijs voor motorboten en zeilboten. Een onafhankelijke vakjury nomineert op basis van aanmeldingen en selectie vernieuwende motor- en zeilboten die vanaf januari 2017 nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De boten worden beoordeeld op het innovatieve karakter, vaareigenschappen, constructie, prijs-kwaliteitverhouding en design.

Genomineerden – HISWA Motorboot van het Jaar 2018

  • VanVossen 800 SP Runabout – VanVossen Tenders B.V. (E22 – F14)
  • Keizer 42 – Keizer Yachts B.V. (G-05)
  • Hermes Speedster – Nick’s Boats (G-32)

De vakjury bestaat uit vooraanstaande redactieleden van Nederlandse en Belgische watersportmedia en bekende jachtontwerpers. Martin de Jager, juryvoorzitter en eigenaar van Martin de Jager Yachtdesign: “De Jury heeft lang stil gestaan bij het maken van de keuzes. Het aanbod van nieuwe innovatieve jachten is groot, dat siert de watersport.”

 

Aan de hand van de testdagen, die in de week voor de HISWA te water plaatsvinden, bepaalt de jury welke motor- en zeilboot de prestigieuze titel het meest verdienen. De winnaars worden tijdens de opening van HISWA te water 2018, op woensdag 5 september om 12:00 in de Bataviahaven te Lelystad, bekend gemaakt. De winnende- en genomineerde boten zijn daar tevens te bezichtigen tot en met zondag 9 september.

Datum 25 juli 2018 VanVossenTenders

VanVossenTenders Hiswa 2018

Met de primeur van de 888 Sport

Ook dit jaar zijn wij aanwezig op de Hiswa. We hebben de VanVossen Tender 888 Sport meegenomen.  VanVossenTenders staat op stand 03-204 Honda paviljoen.

De Hiswa beurs is van 7 t/m 11 maart! Heb je nog geen tickets gekocht en wil je ons wel graag bezoeken?
Koop dan nu je tickets:  https://www.hiswarai.nl/kaartverkoop/

 

888 Sport
888 Sport

Datum 7 maart 2018 VanVossenTenders

Hoe het begon

De oorsprong van VanVossenTenders ligt in het waterrijke Giethoorn. Oprichter Michiel van Vossen raakte daar als jochie gefascineerd door de parade van boten die iedere zomer weer aan hem voorbijtrok. Aangemoedigd door zijn vader ging Michiel van Vossen zijn eigen boten ontwerpen. Inmiddels wordt Michiel van Vossen gezien als een toonaangevende ontwerper van aluminium tenders in binnen- en buitenland.

Onderhoudsarme boot met een lange levensduur

VanVossen Tenders zijn onderhoudsarme aluminium boten die het hele jaar buiten kunnen blijven liggen en winterstalling overbodig maken. Dankzij het gebruik van hoogwaardig aluminium, is roesten en rotten namelijk voorgoed verleden tijd.

Zelflozende kuipvloer

VanVossen Tenders zijn voorzien van een zelflozende kuipvloer. Naast het gemak voor de gebruiker maakt het de constructie van de boot ook nog eens veel sterker. Die extra stevigheid heeft een positieve invloed op de toch al sublieme vaareigenschappen van een VanVossen Tender.

Rondzit

De rondzit is een ander kenmerk van een VanVossen Tender. De bestuurder zit achterin, heeft een goed overzicht en kan gemakkelijk deelnemen aan de gesprekken met de rest van de inzittenden. Daarnaast is iedere VanVossen Tender standaard voorzien van hoge rugleuningen voor een comfortabele luxe zit.

Stil en snel

De stille loop van de motor maakt een VanVossen Tender uitermate geschikt om in alle rust te genieten van de omgeving. De gezelligheid aan boord krijgt door de geringe decibellen de plek die ze verdient. Door het uitgekiende onderwaterschip, de uitgebalanceerde plaatsing en het vermogen van de motoren is een VanVossen Tender een sportieve boot die topprestaties levert, maar uiteraard wel met een zeer laag brandstofverbruik.

Ambachtelijk maatwerk

Een VanVossen Tender wordt van ontwerp tot eindproduct geheel in eigen beheer gebouwd. Dit heeft als voordeel dat u in overleg specifieke aanpassingen kunt laten doen aan de boot. Bij VanVossen werken vakkundige metaalbewerkers en specialisten in aluminiumbouw. Aan Van Vossen Tenders werken alleen de beste specialisten in motortechniek, besturing, nautische apparatuur en interieurbouw. Samen bouwen zij een perfecte VanVossen Tender die turn-key aan u wordt opgeleverd.

Datum 21 augustus 2017 VanVossenTenders

VanVossen Tenders Primeurs

VanVossen Tenders staat al vele jaren bekend om haar goed varende onderhoudsarme sloepen en Tenders, zowel in de professionele markt (Brandweer, Offshore en overheidsdiensten enz.) maar zeker ook de pleziervaart.

VanVossen Tenders ontwerpt, bouwt en monteert de Tenders nagenoeg helemaal in `eigen` huis, dus een 100% Nederlands kwaliteitsproduct.

De laatste jaren hebben de ontwikkelingen van de schepen voor de pleziervaart een vlucht genomen, met als resultaat dat VanVossen op de Hiswa in Amsterdam aanwezig is met twee primeurs.
De VanVossen 1000 Tender Cabin en de VanVossen 800 Sport Tender

VanVossen 800 Sport Tender

De VanVossen 800 Sport Tender is een nieuw tijdloos ontwerp geïnspireerd op de klassiekers van weleer met `negatieve zeeg`.

Natuurlijk zijn de voordelen van de hedendaagse technieken en materialen verwerkt in dit prachtige ontwerp zoals bijvoorbeeld een VanVossen Design vloer (uit een kunststof gebaseerd op rijstvlies) in de kuip en op het dek, uiteraard is de kuip zelflozend, en dus net als alle VanVossen Tenders onderhoudsarm, maar met de uitstraling van licht vergrijst teakhout.

De VanVossen 800 Tender Sport kan worden uitgerust met geïntegreerde 175 PK Outboard, deze stille en zuinige machine is zo weggewerkt dat er voldoende luchttoevoer is om optimaal te kunnen presteren.
Hiermee is de VanVossen 800 Sport Tender snel, (meer dan 60 km/ uur), stil, en manoeuvreert ze als de beste.

Technische specificaties:

Prijs vanaf: € 24.750,–
Getoond model: € 67.750,– onder andere voorzien van 70 Pk Selva (Yamaha), VanVossen Design vloeren en dekken en Polk Audio met 4 speakers.

VanVossen 800 Sport

CE-keur: C 5 / D 10- personen
Lengte: 8.00 m
Doorvaarthoogte: 1.20 m
Breedte: 2.70 m
Motorisering: 20 – 200 PK outboard
Diepgang: 0.35 m (motor omhoog)
Gewicht excl. motor: ca. 1150 kg

 

VanVossen 1000 Tender

De VanVossen Tender 1000 is een tijdloos ontwerp met haast Italiaanse genen, ze heeft twee vaste slaapplaatsen in de neus, een toilet, en in de ruime kuip een kleine pantry, en niet onbelangrijk veel zitruimte met goede rugleuning.

De romp is gewrapt (3M folie) in de kleur Charcoal Mattallic, de dekken van dit schip zijn uitgevoerd in Flexiteek, de vaste raampartij is gemaakt van getint gehard glas zodat ook bij deze vanVossen een luxe uitstraling is gecombineerd met het onderhoudsarme waar VanVossen al jaren bekend om staat.

De mannen van VanVossen hebben bij de VanVossen 1000 Tender verder gebruik gemaakt van de moderne materialen die er op dit moment beschikbaar zijn, zo is in het hele schip geen stuk `onder`hou(d)t te vinden.
Het interieur is volledig opgetrokken uit het sterke aluminium, en waar nodig bekleed met lichte, kleurechte en rotvrije materialen zoals het unieke op rijstvlies gebaseerde `hout` van VanVossen wat het interieur, in combinatie met de geïntegreerde neon Led een warme uitstraling geeft.

Een andere noviteit, weggewerkt in de VanVossen 1000 Tender is de geheel in eigen huis ontwikkelde VanVossen app waarmee de verlichting in het schip aan/uit, en zelfs gedimd kan worden via de telefoon.
De VanVossen 1000 Tender is een ruime, ongekend stabiele, onderhoudsvrije weekender met 2 plus 2 slaapplaatsen, kookgelegenheid en toilet.
Met motoren tot 200 PK kunnen, in alle rust, snelheden tot 50+ km/uur gehaald worden. Zodat dit schip mede door de uitgekiende romp perfect geschikt is voor snellere tochten over groter water, maar zeker ook de binnenwateren van Europa.

Technische specificaties:

VanVossen 1000 Tender cabin:

CE-keur: C 10 – personen
Lengte: 10.00 m
Doorvaarthoogte: 1.75 m – 2.30
Breedte: 3.50 m
Motorisering: 60-200 PK outboard
Diepgang: 0.40 m (motor omhoog)
Gewicht excl. motor: ca. 2.100 kg
Prijs vanaf: € 72.500,–

Getoond model: € 167.750,– onder andere voorzien van 150 Pk Mercury, Flexiteek vloeren en dekken, Polk Audio met 4 speakers, VanVossen bedienings app, 2x 130 liter koelkast, volledige kussenset, interieur bekleed met VanVossen `hout` en strakke kunststsoffen, Toilet, boiler, walstroom enz.

Datum 19 juli 2017 VanVossenTenders

VanVossenTenders gaat met 2 boten naar de natte Hiswa boatshow.

VanVossenTenders gaat met 2 boten naar de Hiswa boatshow.

Dit jaar gaan we met 2 aluminium boten naar de natte Hiswa in Amsterdam.

We presenteren daar de nieuw ontworpen 10 meter Tender en de 8 mtr sport Tender

De nieuwe aluminium VanVossenTender 1000

Dit schip biedt met zijn 10 mtr opvallend veel ruimte.

Het interieur van deze boot heeft 3 vaste slaapplaatsen, wc, kooktoestel, koelkast, koellade en spoelbak.

Het interieur staat in open verbinding met de stuursalon, dat geeft het schip een ruimtelijk gevoel.

De stuursalon is uitgevoerd als een cabrio, en dus volledig open te varen.

De boot heeft als voortstuwing een 150 pk outboard.

De outboard is geheel weggewerkt in het achterdek van de boot.

De nieuwe aluminium VanVossenTender 800

Naast de 10 meter tender hebben we een volledig nieuw ontwikkelde 8 meter open sport tender.

Deze boot is voorzien van een royale rondzit, mogelijkheid van een onderwater wc en koellades.

De vloeren en dekken zijn bekleed met onze teaklook vloer, wat de boot een luxe uitstraling geeft!

De Hiswa begint 29 augustus en duurt tot 3 september…

U bent van harte welkom op onze schepen tijdens de Hiswa boatshow!

Datum 20 juli 2017 VanVossenTenders

Nieuwe website VanVossenTenders nu online

Vanaf nu hebben wij een nieuwe website. Blader gerust eens rond en bekijk onze boten. Deze vind je gecategoriseerd terug: Tenders, sloepen, classic tenders, luxe tenders etc.

Datum 21 juni 2016 VanVossenTenders

Modellen

VanVossenTenders
MENU